http://a4mediation.nl/wp/wp-content/uploads/2022/01/cropped-logo-mediation_poster_.png

Van A naar Verder

tijdelijke stop_poster_
story_a4mediation_poster_u1530
verhaallijn_poster_

Over mij

Trudy van der Helm

Ik ben Trudy, ik ben gezinstherapeut en familiemediator. Ik werk al 25 jaar met gezinnen en leer nog steeds bij. Ik heb een prachtig vak en het blijft me voldoening geven als ik verschil kan maken in een gezin of een partnerrelatie.

Ik heb als hulpverlener en mediator gewerkt met gezinnen met jonge kinderen, wat oudere kinderen en met gezinnen met pubers/adolescenten. Ik heb ervaring opgedaan in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), in de jeugdhulpverlening en de forensische hulpverlening (strafrecht).

Ik heb individuele hulp aan gezinnen gegeven en groepstrainingen gegeven aan ouders.

Ik sta geregistreerd als mediator en scheidingsspecialist in het ADR register.

Trudy-roundposter

Mediation

Mediation wordt vaak ingezet bij (echt)scheidingen. Dat is niet zo gek gezien het feit dat in Nederland het aantal scheidingen erg hoog is.

Mediation is echter méér. Mediation kan heel helpend zijn bij (langlopende) familieconflicten of spanningen tussen gezinsleden of familieleden. Dit soort spanningen gaan vaak gepaard met veel pijn en verdriet bij beide partijen. Mijn ervaring is dat mediation in combinatie met relatie- en gezinstherapie kan helpen om de pijnlijke emoties, de diepere gevoelens achter het conflict te verhelderen en te bespreken. Dat is de sleutel tot meer begrip en de oplossing voor de conflicten of spanningen.

 

Ook bij (echt)scheidingen werkt de combinatie tussen mediation en relatie- en gezinstherapie. Een scheiding is een ingrijpende levensgebeurtenis die gepaard gaat met heftige emoties en gevoelens. Als deze gevoelens begrepen en gedeeld kunnen worden draagt dat bij aan een meer positieve scheiding. Enige motivatie van de partners en een veilige omgeving is hier wel voor nodig. Voor die veilige omgeving voel ik me verantwoordelijk.

In scheidingszaken werk ik samen met advocate Nathalie Groenewoud.

scheiding_poster_

Mediation/ Relatie- en gezinstherapie

De ervaring heeft mij geleerd dat mediation in combinatie met relatie- en gezinstherapie helpend is. Ik ben opgeleid in beide richtingen en kan ook niet anders dan het combineren in de gesprekken die ik voer.

Zowel bij mediation als relatie- en gezinstherapie gaat het over pijn, verdriet, verlies, gevoelens van onbegrip, stress etc. etc.

Als er geen aandacht voor deze emoties en gevoelens, als die niet verder onderzocht of uitgesproken worden staat dat een positief resultaat in de weg.

Ik ben gespecialiseerd in de sociaal-emotionele kant van de mediation. In (echt)scheidingen regel ik de sociaal emotionele zaken en de ouderschapsregeling. Voor de praktische kant, de berekeningen en de juridische afwikkeling werk ik samen met advocaat Nathalie Groenewoud.

verhaallijn_poster_

Contact

Trudy@a4mediation.nl

+316 18 94 63 42

logo wit_poster_

KvK Nummer: 89852109
All rights reserved - A4Mediation

Bekijk ook
A4 Gezinstherapie